Välj en sida
december, 2020

Blixttal om innovation

Efter mina år i offentlig sektor så är bilden ganska klar, bilden av hur vi gör när vi ska utveckla nya saker. Vi stänger in oss i våra små vrår och tror att det är nu det ska hända. Och det är vi som ska göra jobbet. Det är vi som ska utveckla det offentliga. Vi har olika titlar och roller, men det är alltid vi. Vi som i vi som jobbar på insidan i systemet.

Den här texten är ett utdrag från ett blixttal om innovation som jag höll när jag jobbade på Försäkringskassan. Det var Vinnova som bjöd in mig att säga något om det jag såg som viktigt för att främja innovation i offentlig sektor. Mitt tal handlar om medskapande, något som borde vara centralt när offentlig sektor jobbar med innovation.

Är du nyfiken på hur jag tänker om medskapande som innovationskraft? Filmen visar blixttalet i sin helhet och är fem minuter om just det – hur kan vi öka innovationskraften genom att involvera människorna i processen? 

Du kanske också vill läsa…

Hemmasittarens vrål?

Hemmasittarens vrål?

Skolstart. Både brevlådan och sociala medier fylls med bilder på glada och förväntansfulla barn som ska börja skolan...

Hon som var jag?

Hon som var jag?

Jag har en vän som för ett tag sen födde sitt första barn. Sen hon fick sitt barn så har vi haft anledning att prata...