december, 2020

Blixttal om innovation

Efter mina år i offentlig sektor så är bilden ganska klar, bilden av hur vi gör när vi ska utveckla nya saker. Vi stänger in oss i våra små vrår och tror att det är nu det ska hända. Och det är vi som ska göra jobbet. Det är vi som ska utveckla det offentliga. Vi har olika titlar och roller, men det är alltid vi. Vi som i vi som jobbar på insidan i systemet.

Den här texten är ett utdrag från ett blixttal om innovation som jag höll när jag jobbade på Försäkringskassan. Det var Vinnova som bjöd in mig att säga något om det jag såg som viktigt för att främja innovation i offentlig sektor. Mitt tal handlar om medskapande, något som borde vara centralt när offentlig sektor jobbar med innovation.

Är du nyfiken på hur jag tänker om medskapande som innovationskraft? Filmen visar blixttalet i sin helhet och är fem minuter om just det – hur kan vi öka innovationskraften genom att involvera människorna i processen? 

Du kanske också vill läsa…

”Pilla gärna här?”

”Pilla gärna här?”

Jag åker förbi en busskur här i staden där jag bor. Det står en färgglad kommunbil parkerad, en sån där som signalerar...

I förtryckets namn?

I förtryckets namn?

Privilegier är fördelar, något en har som en annan saknar. Privilegier kan vara förknippade med olika normer, till...

Mänskliga faktorn?

Mänskliga faktorn?

Jag har länge tänkt på det vi kallar för den mänskliga faktorn. Hur vi människor verkar se på oss själva som ett...

Kontakt

GLAPPET analysbyrå
Marie Stenman
Lunda Täppväg 14
647 31 Mariefred

Tel: 070 951 47 31
Mail: hej@glappet.nu

Följ glappet

Facebook

Kontakt

Glappet
Marie Stenman
Lunda Täppväg 14
647 31 Mariefred

Tel: 070 951 47 31
Mail: hej@glappet.nu

GDPR

Följ glappet

Facebook

Kontakta

GLAPPET analysbyrå
Marie Stenman
Lunda Täppväg 14
647 31 Mariefred

Tel: 070 951 47 31
Mail: hej@glappet.nu

GDPR

Följ glappet

Facebook